Семеен хотел ТИВА - хедър
Поморие
За Поморие
Нашия семеен хотел
Цени
Фото албум
Контакти и запитвания
Билетен център
Снимка от Поморие
Снимка от Поморие
Снимка от Поморие
Снимка от Поморие
П

оморие притежава уникална природна даденост: лиманна лечебна кал, която по качества е между най-добрите в света. През 1905 г. д-р П. Стоянов преоткрива лечебните и свойства и с удивителна прозорливост предрича бъдещето заложено тук: градът да стане най-големия калолечебен център на България. И това вече е факт: градът има своята нова перла – Балнеохотел "Поморие"!

О

т заселването на малкия скалист полуостров са изминали 25 века. Като лечебно място то е било познато от древността. Намерените обредни плочи датиращи от времето на тракийския култ към "нимфите на Анхиало" - покровители на изворите и водите, свидетелстват за неговата известност.

М

орето и земята!  Хилядолетия са били опора на поморийци. В своята история градът е преживял ужасите на катастрофални земетресения, опустошителни пожари и наводнения, но е успявал да се издигне над руините.

О

т другите черноморски курорти Поморие се отличава със специфични фактори и ресурси: морския бряг е нисък, песъчлив, с напълно открит хоризонт на изток и запад, Климатичните показатели позволяват използването на курорта от ранна пролет до късна есен.

Р

ай за ветроходци, рибари и семейства с малки деца! Морския бряг има 4250 м. дължина, 187 000 кв.м. площ и е плитък с равно дъно и слаб наклон без падини и скали. Безопасен за къпане на деца и неопитни плувци. Екологичната награда "Син флаг" е показателна за състоянието на плажа.

И

зключително благоприятното местоположение на Поморие - между областния център Бургас и КК "Сл. бряг" осигуряват на летовниците много възможности за развлечения. Всекидневни автобусни линии свързват града със столицата и останалите селища в страната. Международното летище е само на 8 км.

Е

два ли има турист посетил веднъж Поморие, да не отнесе спомена за морето и гостоприемството и желанието този курорт да стане за него и семейството му ваканционен пристан. Защото Поморие е почивка за всеки!